Спорт

Валя Трандева ще се бори на световното в Анкара

Валя Трандева (в дясно)Хасковлийката Валя Трандева отпътува тази сутрин за Анкара заедно с пет от най-добрите ни състезателки на тепиха. От днес до неделя турската столица е  домакин на световното по борба за юноши и девойки.

Настоящата ни републиканска шампионка за жени в свободния стил ще се бори за медал в категория 48 кг. Валя Трандева, която е възпитаничка на клуб „Димитровград“, ще се състезава на тепиха в 6-хилядната зала „Иведик“, построена преди осем години специалното за европейското по баскетбол.

Тепърва жребият ще определи срещу кого ще започне 18-годишната студентка в НСА, която се подготвя за световното под ръководството на старши треньора Бойко Щерев и неговия помощник Петър Касабов.

На шампионата в Анкара България ще има свой представител при съдиите – международният рефер първа категория Милен Марков, съобщиха от федерацията по борба.

Haskovo.info припомня, че Валя Трандева се класира седма на провелото се през юли европейско първенство по борба в Тбилиси. На световното в Истанбул миналата година хасковската състезателка също се нареди на 7-мо място в категорията си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button