Спорт

Валя Трандева изпусна бронза на световното по борба в Анкара

ВАля Трандева (в дясно)Хасковската националка Валя Трандева остана извън почетната стълбичка на световното първенство по борба за девойки в Анкара. Схватките от шампионата се провеждат в 6-хилядната зала „Иведик“ в турската столица.

18-годишната студентка от НСА стартира силно в категория 48 кг с победа над казахстанката Гулмира Искакова с 2:0 части /4:0, 4:1/. На четвъртфиналите обаче възпитаничката на клуб по борба „Димитровград“ загуби от рускинята Любов Салникова с 0:2 части /1:2, 0:4/. Така републиканската ни шампионка при жените получи шанс да се бори за бронз в репешажите, но там допусна тежка загуба от германката Жаклин Шелин с 0:2 (9:1, 0:4) – съобщиха от федерацията.

Haskovo.info припомня, че на миналогодишното световно първенство в Истанбул Валя Трандева остана седма в категорията си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button