Хасково

СБЖ награждава „Златните пера“ на родната журналистика

Счупен телевизорВ срок до 10 октомври Съюзът на българските журналисти събира номинации от редакциите и своите структури по места за годишните си награди, които по традиция връчва послучай Деня на народните будители – 1 ноември. Отличията ще се дават за публикации, предавания и обществено значими журналистически прояви през периода – 1.Х. 2008 – 1.Х.2009 година, съобщиха за Haskovo.info от хасковската структура на съюза.

Предстои да бъдат определени носителите на общо 12 колективни и индивидуални награди. Освен за най-добра медия в разделите радио, телевизия, печат, електронен сайт, информационни агенции, СБЖ ще връчи отличия и за фотожурналистика и графичен дизайн, за кореспондент на централна и чужда медия, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал силен отзвук, както и за книга – документалистика, публицистика или научно изследване в същата сфера.

Всички призьори в индивидуалните категории ще получат почетна значка „Златно перо“, грамота и 500 лева. Парична премия в същия размер, плакет и грамота са предвидени за носителите на колективни призове. На тържествената церемония послучай Деня на будителите СБЖ ще връчи и награда за цялостен принос към българската журналистика „Йосиф Хербст“. Нейният притежател ще си тръгне със статуетка на скулптора Иван Продев и премия от хиляда лева.

За подробности журналистите и редакциите на хасковските медии могат да се свържат с местната структура на СБЖ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
неподкупен
неподкупен
13.08.2009 18:39 18:39

ами то в хасково няма добри журналисти… 😆

Back to top button