Спорт

Григор с първи финал на чалънджър в кариерата си

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров и турският му партньор Марсел Илхан се класираха за финала на двойки на турнира в Истанбул. Състезанието на твърди кортове от сериите „чалънджър“ е с награден фонд 50 000 долара.

В оспорван полуфинален сблъсък тази вечер най-добрите ракети на България и Турция надделяха над французите Никола Маю и Едуард Роже-Васелен с 4-6, 6-3,10-5.

В спор за титлата 18-годишният хасковлия и партньорът му ще излязат срещу непоставените Фредерико Жил /Португалия/ и  Филип Пърпич /Швеция/.  24-годишният Жил е № 89 на сингъл, а най-доброто му класиране на двойки е от миналото лято, когато е бил № 108.  Вторият съперник на Димитров и Илхан е на 27 години  и в момента заема 321-во място на сингъл и 743-то при дуетите, сочи профилът на Пърпич.

С класирането си за финала на двойки в турския мегаполис Григор спечели 45 точки за световната ранглиста и 1800 долара от наградния фонд, съобщава сайтът на турнира. Това е първият финал на чалънджър в кариерата на хасковския тенисист.

Haskovo.info припомня, че вчера той отпадна от надпреварата на сингъл, но спечели 5 точки от изключително ценната си победа в първия кръг над бившия № 40 в света Никола Маю, когото днес би и на двойки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button