Любопитно

В Караманци карат и гостите от чужбина да нижат тютюн

Гостенката от Бурса - ФикриеВ банското село Караманци жените се оказват доста по-работливи от мъжете. Поне на пръв поглед цялата работа я вършат нежните половинки. Макар и с неохота това признава и кметът Айледин Шакир. Ролята на мъжете обаче все пак е важна, защото докато жените нижат събрания тютюн, съпрузите им обсъждат важните дела.

Сред работничките в стопанския двор има доста възрастни жени. Въпреки че са над 70-годишни, те не се отказват. Споделят, че най-важното е да се работи бързо, а трудът ги запазва и им дава жизненост.

Кметът Айледин ШакирСред тях е и гостенката от Бурса – Фикрие. Тя сподели пред Haskovo.info, че идва при братовчедките си всяко лято. Не може да не помогне. Казва обаче, че за същата работа в Турция хората получават два пъти повече пари.

Основно тютюн и малко пипер и патладжани – с това си изкарват прехраната хората в Караманци и околните села. Свикнали са с тежката работа и не им тежи много.

 

 Тютюн  Тютюн
 Тютюн  Тютюн

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button