Хасково

Откриват четирите блока за социално слаби за Дните на Хасково

Новите блоковеЧетирите блока за социално слаби на ул. „Георги Кирков“ в Хасково ще бъдат открити официално в началото на септември по време на Дните на Хасково, каза за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова.

В момента се извършват довършителни работи по обектите. Асфалтират се междублоковите пространства. Лично градоначалникът Георги Иванов и заместник-кметът Нели Станева провериха преди дни на място как вървят нещата.

76 социално слаби семейства ще приютят четирите блока. В петък общински съвет Хасково ще гласува и наемите на апартаментите. Предложението е за тристайните жилища да се заплаща 72 лева, за двустайните – 60, а за едностайните – 48.

Новите блоковеHaskovo.info припомня, че на първия етаж в един от блоковете преди повече от година заработи Дневен център за възрастни хора. Той предоставя медицински, социални и образователни услуги на хората от третата възраст. В него те получават здравни консултации и храна и се срещат със специалисти от различни области.

Преди година отново за Дните на града кметът Георги Иванов заедно с тогавашния социален министър Емилия Масларова връчиха ключовете на 15 многодетни социално слаби семейства, които се настаниха в нови социални къщи.

 Новите блокове  Новите блокове
 Новите блокове  Новите блокове

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георгиев
Георгиев
22.08.2009 12:16 12:16

[color=black][/color]Сигорен сам че и тоя път Узунджовския дерибей пак ще раздаде на свои „защитници“които при проверките стоят на площада и със зъби нокти бранят и неистово повтарят колко е велик г_н Иванов,спомнятели си преди когато раздаде жилища на Червена стена как се облажиха негови подчинени от кметството,говоря за Божидар Русев на когото майка му работи при г_жа Малкоч и въпреки шивашката му фирма,вила и кола в отговор на мое питане Общината ми отговори че отговарял на изискванията им.Та така ще е и сега,пак близки на кмета,поне да бяха с негови пари да ги дава на когото иска и да показва колко е велик,но става за сметка на нашите данаци.

Георгиев
Георгиев
22.08.2009 12:23 12:23

че отговаря на условията ,бил картотекиран като такав и затова му се полагало това жилище.И кмата Иманов които иначе тръби наляво и на дясно че виждате ли никого не толерирам остана БЕЗМЪЛВЕН в дадение случяи,и този път ще е така с парите от нашите данаци кмета обслужва своите НАСТОЯЩИ и БЪДЕЩИ избиратели.

мими
мими
04.09.2009 13:47 13:47

и защо те учудва този факт?

niakoi ot vas sam
niakoi ot vas sam
05.09.2009 12:56 12:56

dano gi dadat tezi jilista na takiva deto ste si plastat naema i ste gi paziat a ne na hora s niski zaplati ot 250li.i da ne mogat da si plastat i da gi podarjat zastoto naemite sa skapi za socialno slabi daite na socialno slabi stari jilista s po nisak naem za da mogat da si plastat i da im ostava nesto ot zaplatata i za tiah. :0 😈 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

Back to top button