Любопитно

В Крум са най-вкусните плодове и зеленчуци, твърдят местните

Празник на плодородиетоХората в димитровградското село Крум се гордеят с най-вкусните плодове и зеленчуци в региона. Казват, че най-важното за добрата продукция е почвата, но и трудолюбието, с което те ги отглеждат. Заради вкусните плодове и зеленчуци в селото дори си организират регионален празник на плодородието.

Село Крум е с много трудолюбиво население. В миналото тук е имало овощни и зеленчукови градини, даже е имало износ за чужбина, разказа за причините за организирането на празника секретарят на местното читалище Минка Илева.

Празник на плодородиетоЗаради сушата тази година плодовете и зеленчуците в село Крум не са с обичайните си огромни размери, но са все така вкусни. Едно от най-важните неща е всичко да се прави с чувство – мерак, любов и ентусиазъм, сподели пред Haskovo.info Донка Пейчева.

Хората тук обаче си имат и своите притеснения. Въпреки че на младите им харесва на село, напоследък те идват все по-рядко. Една от причините за това е и лошият път, който е осеян с дупки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button