Любопитно

Тракиец е рай за рибарите, но късметът не се усмихва на всеки

РибариЯзовир Тракиец е едно от най-предпочитаните места за отдих близо до Хасково. Водата е чиста, престоят безплатен, а спокойствието е гарантирано, казват от опит хората, които често идват тук.

Заради огромните си размери и постоянното зарибяване язовирът е и рай за рибарите, които се радват на усилията на ИАРА да обогатява водната фауна през цялата година.

Атанас Драгнев е от Асеновград. Заедно с компанията си обикалят редовно язовирите в страната, за да си починат и да се отдадат на любимото си хоби – риболова. И докато някои от тях хвърлят въдиците, другите събират тен на импровизирания плаж на Тракиец.

Атанас ДрагневТуристите са тук от вчера. Въпреки богатият им опит този път късметът не ги е споходил. Не са уловили нито един заслужаващ внимание екземпляр. Хващат се само дребни риби, които пускаме обратно във водата, обясни Наско докато показваше лодката си, оборудвана с най-модерна техника.

Най-лоши за водоемите са бракониерите, казват рибарите. Наско е категоричен, че ако забележи незаконни набези към язовира веднага ще сигнализира в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button