Хасково

Хасковски синдикалисти обсъдиха с Фандъкова изпита след 7 клас

ИзпитХасковските синдикалисти са „за“ предложението на министъра на образованието Йорданка Фандъкова един изпит да обедини външното оценяване по български език и литература на завършващите 7 клас и изпита по същия предмет за елитните гимназии.

Това стана ясно на отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в средното образование, на който присъстваха синдикалисти от Хасково.

Обсъдена е била и идеята външното оценяване по математика и препитването по математика за прием след 7 клас да бъдат слети в един изпит

Въпреки че синдикалистите подкрепиха предложените от министър Фандъкова промени в Наредба № 11 за приемане на ученици в държавни и в общински училища, остават още нерешени въпроси. 

Един от проблемите, поставени от синдикатите, е бил свързан с изискването учителите да не бъдат квестори на собствените си ученици. „Ако това в градовете е лесно приложимо, в селата е просто невъзможно„, коментираха пред Hasкovo.info от КНСБ.

Тепърва предстои гласуването на промените в Наредба № 11, по които все още се работи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button