Избори 2019

Велизар Енчев в Хасково: Радикалната промяна в Хасково трябва да стане още на първия тур с местния парламент, подкрепете листата от съветници на БСП на първи тур, защото втори няма да има!

„Коя е причината за бягството от Хасково и на инвеститори и на академична общност? Отговорът е само един – лошото, престъпното, феодализираното, клиентелизирано местно управление“, коментира Велизар Енчев, който беше в Хасково, за да подкрепи кандидатите за кмет и общински съветници от БСП.

Той е убеден, че на втори тур от изборите в Хасково отива твърдо представителят на БСП Коста Стоев. Но листата от кандидати за общински съветници на БСП няма да има поправителен. „Много е важно да се гласува за листата за общински съветници на първи кръг за БСП. Защото само тази листа ще даде възможност на местния парламент да провежда тази политика, която е полезна за гражданите на Хасково. Радикалната промяна в Хасково трябва да стане още на първия кръг с местния парламент. На втория кръг г-н Коста Стоев просто да спечели безапелационно“, отбеляза Велизар Енчев.

Кандидатът за кмет на БСП и изтъкнатия журналист и публицист Велизар Енчев се разходиха из пазара на Хасково и разговаряха със жителите на града. Случайна среща на пазара с учителка от детските години на Коста Стоев развълнува кандидата за кмет, особено когато тя показа снимка на класа, когато Стоев е бил 12-годишен.“ Бяха прекрасен клас, много будни и ученолюбиви деца“, така коментира учителката пред Велизар Енчев и събралите се хора на пазара, класа на кандидат-кмета.

БСП

По-късно на нарочна пресконференция в БТА Велизар Енчев коментира състоянието на Хасково през последните години на управление: „Със съжаление трябва да кажа, че в последните 10 години гражданите на Хасково бяха жертви на два престъпни модела. Първият престъпен модел се нарича феодализъм. Феодален модел на управление отпреди 4 години, който завърши с крах. След феодализма дойде клиентелизмът – на сегашното кметско ръководство, избрано и селектирано изцяло от партия ГЕРБ, която е създадена и печели избори с подкрепата на чужди фондации. И след периода на феодализъм и клиентелизъм е време хасковлии най-после да разберат, че трябва да дойде времето на социалната политика“. Според него трябва властта на народа да се върне в принципала, а не на делигираните мафиоти. „Затова трябва да се гласува за най-силната опозиционна партия на местния вот и това е БСП и коалиция“ – призова велизар Енчев на пресконференцията, в която участваше и председателят на БСП Хасково и кандидат за общински съветник Камен Тодоров и кандидатът за общински съветник Веселин Кирев от листата на „БСП за България“.

„Няма ги младите, няма работна ръка, социалната система в града се проваля, а местното управление се проваля в своите демократични принципи. Успяхме да изградим екип за местните избори, който е съчетание от младост и опит. Широка палитра от личности и професионални направления. А кандидатът ни за кмет Коста Стоев е един достоен, честен и доказан професионалист. Търсим подкрепата на хасковлии, за да можем да обърнем отново историята на Хасково“, каза лидерът на социалистите в Хасково Камен Тодоров.

БСП

„Мили съграждани, приятели, идеите ни са това, от което се нуждае градът, за да можем отново да живеем достойно. Моля ви, подкрепете ни! Имаме нужда, защото без вашата помощ, без вашата опора, ние няма как да направим утрешния ден по-красиво място, в което всички ние да живеем. Бюлетина № 56 за общински съветници в Хасково и кмет Коста Стоев. Благодаря ви“, обърна се към съгражданите си Камен Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button