Избори 2019

Хората от селата Крепост и Горски извор изразиха подкрепа за Иво Димов

„Село Крепост е известно с изрисуваните върху сградите си широкоформатни пана, дело на именитите художници Панчо и Христо Паневи, които са и почетни граждани на Димитровград. Тези уникални дадености на селото са предпоставка за развитие на селски туризъм”, каза кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов, който представи екипа си пред жителите на село Крепост.

Избори
Живко Жеков

Кандидатът за кмет на Крепост Живко Жеков е новото лице в силния екип на Димов, който ще подкрепи изцяло работата на бъдещия кмет. Живко Жеков разказа пред избирателите си, че има намерение да изгради модерна детска площадка в парка, да обнови стадиона и гробищния парк. В програмата си залага на ремонт на улиците, обособяването на пенсионерски клуб и почистване на проблемното „Кривото дере“. Иво Димов обясни, че със закупуването на специализираната техника, която има функция за почистване на речни корита, този проблем ще отпадне.

Село Крепост ще бъде едно от първите села, в което уличното осветлението ще бъде подмененно с енергоспестяващо. Ще бъде разширена услугата топла кухня и трапезария, от която могат да се възползват три пъти повече нуждаещи се, като засега се обслужват 240 души, а през следващия мандат от тази услуга ще се възползват 800 души. За здравна грижа е предвиден специализиран автомобил за отдалечена диагностика, с който общината разполага и по определен график ще бъде в населеното място, където ще се правят безплатни прегледи от специалисти. През следващия мандат ще продължи финасовата подкрепа за новородените деца, безплатните профилактичи прегледи за децата от 1 до 3 клас, както няма да бъдат променяни таксите за детските градини.

Юлияна Димитрова, собственик на предприятието за производство на тахан и халва „Дюсена“, което работи на територията на село Крепост, благодари на Иво Димов и екипа му за подкрепата на бизнеса. “Не напразно обособихме нова индустриална зона край Димитровград, в землището на село Крепост, където инвестициите са за 180 милиона лева“, посочи Димов и припомни, че приоритет в работата му е развитието на икономиката, привличане на инвестиции и работа за хората в региона.

На среща със жителите на село Горски извор Иво Димов подкрепи кандидатурата на Янко Янев, който е и досегашен кмет. “Думите са излишни, когато делата говорят.

Избори
Янко Янев

Горски извор е единственото село с модерен стадион, какъвто не се среща в цялата област, има и елитен отбор футболисти. Детската градина е за пример. Центърът е по-добре уреден, от колкото в някой градове. Гробищният парк е с алеи и осветление. Издигнатият християнски кръст само може да ви обединява с вяра в доброто“, каза Иво Димов и призова жителите да подкрепят отново Янко Янев, за да продължат добрите дела. Пред събралите се бяха представени кандидатите за общински съветници. Атанаска Иванова, която живее със семейството си в селото, е основен двигател на благотворителни инициативи, поиска доверието на хората.

За жителите на селото свири оркестър „Агрофермер“ с ръководител Кънчо Митев, който също е кандидат за общински съветник.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button