Избори 2019

Добри Беливанов: Ние не обещаваме неща, които не могат да станат

Още много предстои. Ние не обещаваме неща, които не могат да станат. С тези думи Добри Беливанов закри тази вечер предизборната си кампания с концерт на площад „Свобода“ в Хасково.

Кандидатът за втори мандат, издигнат от партия „Съюз на свободните демократи“, отчете пред гражданите какво е направил и какво предстои да се свърши. Беливанов каза, че още с встъпването си в общината е бил направен задълбочен анализ на икономическото й състояние. През 2015 г. задълженията на общината са били 18 млн. лв. – кредити към банки и неразплатени извършени строителни работи. Предоговорен е лихвеният процент и така са спестени 420 000 лв. Сега задълженията на общината са около 4 млн. лв. „Ние сме една от малкото финансово стабилни общини в България“, посочи Беливанов. Той допълни, че бюджетът през 2015 г. е бил 53 млн. лв., а сега е 75 млн. лв. Увеличаването на приходите показва, че местната икономика върви нагоре.

В същото време Хасково е сред първите 3 общини в страната по санирани блокове – 110, което по негови сметки прави около 115 млн. лв. влезли в града. „За момента средствата, които бяха отпуснати приключиха, а 140 сдружения чакат. Очакваме програмата да се рестартира“, каза Добри Беливанов и посочи, че основно са били ремонтирани училищата „Шандор Петьофи и „Св. Иван Рилски“, както и 4 детски градини с 8 сгради. Със свои средства общината е оборудвала голяма част от детските градини.

Добри Беливанов заяви още, че за подобряване чистотата на въздуха е стартирало газифицирането на училища, детски градини и социални заведения. Отопляването на газ на читалище „Заря“ е позволило използването на салона му и през зимата. Сред свършените неща през мандата той посочи и ремонтирането на моста между селата Стойково и Любеново, който е бил в лошо състояние 40 г.

За нещата, които предстоят да бъдат разрешени, на първо място Беливанов посочи сериозният проблем с водата на Хасково, която още е забранена за пиене заради урана. Той каза, че общината е изградила 8-те кладенеца и двата водопровода. За него обаче това ще реши проблема частично, защото уранът си съществува около нормата. По тази причина от общината са предложили на МРРБ да се монтират пречиствателни станции на замърсените кладенци, но още нямало отговор. Като друг проблем Беливанов изтъкна старата водопроводна мрежа, по която има много загуби. За подмяната й ще са нужни около 120 млн. лв., които общината се надява да получи от държавата. Отделно МОСВ отпусна 5 млн. лв. за закупуването на 5 електробуса, с което отново ще се подобри чистотата на въздуха. Ще продължи и газификацията. Беливанов каза, че има и готов проект за 4 млн. лв. за подмяна на осветлението с енергоспестяващо в Хасково, както и по селата. Предстоят ремонти на училища и инфраструктура. Той посочи като добра и инициативата със заделянето на 200 000 лв. за детски площадки, за които граждани кандидатстваха с 33 проекта – 24, от които са по селата.

„Никой от кандидатите за общински съветници в нашата листа не е обвързан партийно – с тях въвеждаме гражданско самоуправление, всеки е с приоритет. Не обещаваме само предизборно, а смятаме да го изпълним и след 4 г. да не се срамуваме, когато отново застанем пред вас. Ако в неделя гласувате за нас с бюлетина №21 ние ще оправдаем вашето доверие“, завърши Добри Беливанов.

С него на сцената на площада бяха и кандидатите за общински съветници. Сияна Кисьова говори за приоритетите в социалната сфера, д-р Иванка Мирчева – за здравеопазването, Марияна Стаматова – за спорта, а икономистът Красимир Ангелов, каза, че ако бъдат избрани ще предложат заплатите на общинските съветници да бъдат намалени с 50% и с това да се спестят 1 млн. лв., които да бъдат допълнително за социалната сфера, образованието и спорта.

В концерта участваха италианската певица Моника Борсато и Виевската фолк група, с чиито изпълнения на площада се изви хоро.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button