Регион

Потвърдиха условните присъди за афганистанците за бунта в Харманли

Хасковският окръжен съд протвърди решението на Харманлийския районен съд от януари тази година, с което бяха осъдени 21 афганистанци, трима от които непълнолетни, за бунта в лагера в Харманли.

Те бяха признати за виновни в това, че на 24 ноември 2016 г. в бежанския лагер са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Действията им са били с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива срещу полицаите и жандармеристите, се казва в решението на съда.

Съдът наложи на 19 от подсъдимите, които са пълнолетни, наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години. На тримата непълнолетни наказанието е от 1 година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 1 година.

По второто повдигнато обвинение спрямо 21 афганистанци за това, че са потрошили имущество в бежанския лагер, съдът ги е оправдал. Тук прокуратурата внесе протест в Хасковския окръжен съд. Присъдите обжалваха адвокати на подсъдимите.

Окръжните магистрати намериха жалбите на защитниците за неоснователни. Неоснователен е и протестът на прокуратурата. Хасковският окръжен съд счита, че не са налице основания за изменение или отмяна на обжалваната присъда, поради което тя се потвърждава. Решението не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.11.2019 20:50 20:50

Ако имахме държава. Афганистанците нямаше да бъдат съдени. Просто нямаше да влезат в територията на България. Ние сме разграден двор. Ние сме загубили държавата си. И ако още българите не са го разбрали ще имат тежки дни за в бъдеще.
Лицето от цигански произход Желю Митев Желев който по стечение на обстоятелствата стана президент ЗАПОВЯДЯ разрушаване на кльона на границата. Още куп предатели като него премахнаха задължителната служба и я направиха платена с клекопикаещи. И през цялото това време българският народ пляскаше. ОТВРАТ

to4nia
to4nia
02.11.2019 23:39 23:39

i samo voina cheni opraviiii0000 dai te bratia bulgari da vurnem KAPITAN PETKO VOIVODAAAA TA

Back to top button