Хасково

Уникална изложба и ново име за хасковската художествена галерия

Венера Шаренкова

Венера Шаренкова

Хасковската художествена галерия вече е с ново име. На официална церемония тази вечер тя бе кръстена на името на известния български художник и преподавател в Националната художествена академия Атанас Шаренков.

Днес за Деня на Хасково в галерията бе подредена ретроспективна изложба – живопис с произведения на именития творец. На откриването й присъства Венера – съпругата на покойния Шаренков. Тя сподели, че една от големите мечти на съпруга й приживе е била да открие сам своя самостоятелна изложба. „Надявам се, че чрез мен той някак си изпълнява желанието си“, сподели тя.

Пред десетките гости, приятели и колеги на художника бяха показани 75 творби акварел и маслени платна на художника, който често е черпил енергия и вдъхновение от Хасково и природата около града. 5 от картините са собственост на галерията, а останалите са предоставени от Венера Шаренкова и частни колекционери.

 Откриването на плочата с името на галерията  Изложбата на Атанас Шаренков

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button