Хасково

„Стари майстори“ на четката и детски рисунки под лозата

Всички участници в пленера получиха наградиТалантливи хасковски деца се срещнаха с местните художници, за да почерпят опит от тях. Пленерът се проведе под лозата в градината на художествена галерия „Атанас Шаренков“. Децата бяха на възраст от 4 до 18 години и рисуваха часове наред.

Рисунките на младите художници бяха оценявани в няколко категории – живописен колорит, оригинална композиция и цвят. Награди имаше за всеки участник, престрашил се да изрази себе си с боите.

Злати ГочевМалко след пленера на талантливите деца в галерия „Форум“ бе открита изложба с експонати на старите български майстори на четката. Експозицията включва десетки реставрирани картини на големи имена в изобразителното изкуство като Владимир Димитров- Майстора, Ярослав Вешин, Иван Мърквичка, Димитър Гюдженов, Бенчо Обрешков, Димитър Казаков- Нерон и други.

На откриването на изложбата за първи път Дружеството на хасковските художници даде награда за млад майстор. Тя бе връчена на 25-годишния Злати Гочев.  

 Пленер  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button