Хасково

„Берлие“ от 1928 спечели симпатиите на ретро парада

Марин Маринов

Марин Маринов

Десетки ретро автомобили изпълниха днес площад „Свобода“ в Хасково и зарадваха почитателите на хубавите и изискани возила. Колите, докарани от цялата страна, бяха от различни реномирани световни марки като БMВ, Ягуар, Мерцедес, Алфа Ромео, Мини купър, Волво.

На ретро парада традиционно бяха раздадени и награди. Автомобилите бяха оценявани по външен вид и година на производство. Наградата на кмета Георги Иванов получи уникален „Форд Аутоюниън“, а най- ценният приз – симпатиите на публиката отиде при „Берлие“ от 1928 година.

Рая Станкова

Рая Станкова

Приз имаше и за най-малката участничка в изложението днес. Това бе 3-годишната Рая Станкова от Слънчев бряг, която дойде от морето с баща си в техния Мерцедес Пуно от 1982г.

Най-старият автомобил на площад „Свобода“ – „Берлие“ от 1928 година бе транспортиран от Варна. Неговият реставратор Марин Маринов е работил няколко години по колата.

„Такива модели има само няколко единични бройки в света, но никой не знае колко са всъщност“, разказа пред Haskovo.info гордият собственик. Автомобилът е печелил куп награди по подобни изложения. Купен е от музей в Холандия преди около 5 години и воланът му е разположен от дясно, тъй като през онези години не е било регулирано задължителното разположение на волана.

 Берлие  Ретро парад
 Ретро парад  Ретро парад
 Ретро парад  Ретро парад

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button