Хасково

Награждават Антон Анастасов дни след Деня на програмиста

Община ХасковоСпециален приз ще бъде връчен на единадесетокласника от хасковската математическа гимназия Антон Анастасов. Той заедно с други надарени деца от града ще получат признание от общинската администрация за постигнатите успехи.

Наградите за Антон и останалите заслужили деца от града ще бъдат връчени няколко дни след Деня на програмиста, който честваме днес. По традиция той се отбелязва на 256-тия ден от годината, защото 256 е броят числа, които могат да се изразят с помощта на осембитов байт.

Първоначално церемонията беше планирана за понеделник, но заради отсъствие на градоначалника ще бъде преместена с няколко дни

Както Haskovo.info първи писа, последното голямо постижение на Антон Анастасов бе бронзовият медал на Международната олимпиада по информатика, която се проведе в Пловдив през август. България бе представена от три отбора. Хасковлията бе в І отбор с още три момчета от математическите гимназии в Плевен и Шумен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button