Хасково

Хасковските пожарникари с нова система за комуникация

Николай Вълчев

Николай Вълчев

Нова комуникационна система ТЕТРА за връзка можду отделните структури и служителите на пожарната ще бъде въведена в хасковското звено от следващия месец. Най-напред тя ще бъде тествана, а от ноември ще се използва пълноценно на територията на цялата област без община Ивайловград, съобщи днес началникът на ОЗПБС комисар Николай Вълчев.

Комуникационната система ще осигури на службата стабилна връзка. Всеки терминал комбинира възможностите на мобилен телефон, радиостанция, GPS и предаване на данни. Системата работи при пълна секретност и няма вариант да бъде подслушвана. Финансирането е осигурено по програма ФАР.

Чрез новата система ще се отстранят проблемите, които имахме досега, коментира Вълчев. Особено при горските пожари често се случва мобилните телефони да губят обхват и връзка реално не може да се осъществи. Имало е ситуации, в които не знаем какво се случва на мястото на пожара и няма как да реагираме, защото пристигналите първи огнеборци не могат да ни информират, а трябва и да гасят, каза Николай Вълчев.

Предстои реализирането на още един проект, чрез който на пожарната ще бъде осигурена допълнителна техника. Преди години отново с европейски пари хасковската служба бе оборудвана с 8 модерни автомобила, всеки от които е на стойност 200 000 евро. Все пак от 36-те пожарни в хасковска област 29 вече са за бракуване, отчете Вълчев на професионалния празник на службата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button