Хасково

Екоинспекцията глобява Бирената с 10 бона месечно

РекаТекуща месечна санкция в размер на 9 711 лева наложи регионалната екоинспекция на Пивоварен завод – Хасково, собственост на „Каменица“ АД. Наказателното постановление е разписано от министър Нона Караджова. Причина за наложената глоба е неспазване на определените в разрешителното за заустване на отпадни води в повърхностен воден обект индивидуални емисионни ограничения.

При извършена през юли проверка на пречиствателната станция за отпадни води, собственост на пивоварния завод, е взета за анализ водна проба. Лабораторните резултати показват превишение на някои емисии, определени в разрешителното за заустване. Над нормите е съдържанието на неразтворени вещества, азот амониев, фосфати и екстрахируеми вещества. Завишено е и количеството на химическата потребност от кислород.

Наложената текуща месечна санкция следва да се заплаща със задна дата, т.е. от юли тази година, когато е установено нарушението. Експертите от регионалната екоинспекция ще продължат да упражняват контрол на обекта, като при отчитане на нови стойности, санкцията следва да бъде актуализирана или прекратена, ако замърсяването бъде преустановено.

Констатираните стойности на замърсяване на отпадните води са по-високи в сравнение с тези, за които дружеството вечи има наложена текуща месечна санкция от 1 072 лева. РИОСВ – Хасково е дала предписание на Пивоварен завод – Хасково за спазване на нормите, определени в издаденото му разрешително за заустване на отпадъчни води в повърхностни водни обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button