Любопитно

Майки разхождат бебета в старчески дом със собствен зоопарк

Дворът на Старческия домНачин да разсеят скуката и да превърнат старческия дом в привлекателно място за млади хора измислиха в Харманли. В двора на социалното заведение от известно време се е появила мини зоологическа градина с птици. Покрай нея пък е изникнал парк с цветя, фигури и дори каруца.

Идеята за атрактивната градина се зародила когато преди време кметът на Харманли Михаил Лисков подарил на дома пауни. Той бил провокиран от това, че навремето на мястото на социалното заведение имало белодробна болница, където птиците се разхождали на свобода и това карало много хора да идват тук.

Дърените човечета по английски примерПокрай пауните се появили още много птици, подарени на възрастните хора. Постепенно служителите и обитателите на дома за стари хора превърнали двора му в райско кътче. Те взаимствали идеите от списания и от разходки по света.

Така бившата директорка видяла в Англия интересни дървени фигури и идеята била претворена и тук. Цветният охлюв с камъни от Арда пък взаимствали от магазин в Стара Загора.

Все повече млади идват в домаРешихме да последваме модата с каруците и да си имаме наша собствена, но това се оказа скъпо начинание, разказа психоложката на дома Светлана Карагьозова пред Haskovo.info. Намерил се обаче кой да подари и старо возило на дома. Със собствени сили и средства са направени и цветните лехи.

Сега бабите и дядовците от старческия дом все по-често посрещат гости. Напук на името на социалното заведение то привлича младите от близкия квартал. Тук всеки ден идват майки и татковци с колички. Това дава сили на възрастните обитатели на дома, убедена е психоложката, защото те общуват и по този начин се чувстват по-млади.

 Старческият дом  Зоопарка
 Дворът на Старческия дом  Цветните лехи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button