Регион

Между 500 и 700 хиляди лева са нужни за автогарата в Димитровград

Проектът за новата автогараДо края на годината ще намерим необходимите между 500 и 700 хиляди лева за завършване на новата автогара в Димитровград. Това заяви в отговор на въпрос на Haskovo.info ресорният заместник-кмет на общината Христо Колев.

Кризата за пореден път замрази строителството й, след като проектът бе започнат още миналия управленски мандат. В началото на този се оказа, че е необходим нов проект за вертикална планировка, което забави строителството. Впоследствие договорът с фирмата- изпълнител бе прекратен, поради неспазване на сроковете, припомнят от общинската администрация.

Предвидените в тазгодишния бюджет за капиталови разходи средства обаче бяха пренасочени за завършване на приоритетни обекти от общинската образователна инфраструктура и за завършването на новата автогара пари няма.

Христо КолевЗатова и обсъжданите от ръководството на общината идеи са сградата да бъде отдадена дългосрочно на концесия срещу функционирането й, или сградата да бъде завършена чрез публично-частно партньорство, което да влее необходимите свежи средства, коментира заместник-кметът Христо Колев. Той бе категоричен, че недостроената нова автогара на Димитровград няма да последва съдбата на незавършената поликлиника или незавършения нов корпус на СУПЦ в града и с години наред недостроеният и корпус да стърчи в идеалния център на града.

Първата копка за автогарата бе направена точно преди две години с тържествена церемония. Тогава за строежа бяха предвидени 800 000 лева от бюджета. Необходимостта от автогара в Димитровград е крещяща, тъй като съществуващата е частна собственост и се превръща в пазар през уикенда и петъците, а голяма част от автобусите вземат пътниците от Димитровград от малка спирка до РПУ зад гарата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.09.2009 14:38 14:38

те едни спирки не могат да сложат – вие искате автогара да строят…

Back to top button