Хасково

Извадиха 5-килограмов тумор от бъбрека на хасковлийка

Хайрие вече се чувства по-добре

Хайрие вече се чувства по-добре

Тумор на бъбрека с тегло 5 килограма извадиха лекарите от хасковската болница „Хигия“ днес. Големината е необичайна, случва се веднъж на няколко години, разказа пред Haskovo.info д-р Иван Вълканов, който е оперирал 57-годишната Хайрие.

Жената имала оплаквания от около седмица. Днес пристигнала в болницата и лекарите я оперирали незабавно, разказа дъщерята Нуршен Наим. Интервенцията е минала без усложнения. Премахнат е и бъбрекът. Пациентката вече се чувства добре.

Тепърва анализът ще покаже дали става въпрос за доброкачествено или злокачествено образувание. Факт е обаче, че туморът е заемал цялата лява половина на тялото – от диафрагмата до пикочния мехур, каза д-р Вълканов. В легнало положение пациентката е имала доста голяма издатина, но въпреки това не е потърсила помощ своевременно.

 

Туморът

Туморът тежи 5 килограма
 

д-р Иван Вълканов

д-р Иван Вълканов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.09.2009 21:04 21:04

подходяща снимка за всички малки деца които гледат този сайт. евала!

Back to top button