Спорт

Григор на четвъртфинал на чалънджъра в Търнава

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров и партньорът му на двойки Теймураз Габашвили се класираха за четвъртфиналите на чалънджъра в Търнава, който разпределя между победителите 64 000 евро.

В изиграния тази вечер мач от първи кръг 18-годишният ни тенисист и руският му колега,  който е водач в схемата на сингъл и №79 в света, отстраниха макар и трудно чехо-словашкия тандем Роман Жебави/Андрей Мартин. Мачът между тях бе доста оспорван, но след час и 40 минути игра Димитров и Габашвили се поздравиха с победа със 7-6, 6-7 /10-5/ над играещите със „уайлд кард“ съперници.

Успехът донесе на Григор 15 точки за ранглистата на двойки и 850 евро от наградния фонд на турнира.

За съжаление най-добрата ни ракета при мъжете отпадна от надпреварата на сингъл след като загуби днес във втория кръг от поставения под № 3 Ян Хайек. Опитният чех, който е 120-ти в световната ранглиста и е специалист на клей, сломи съпротивата на Димитров за малко повече от час и триумфира с крайното 6-3, 6-4.

За победата си в първия кръг ученикът от хасковското Спортно училище спечели 8 точки за класацията на АТР, в която заема 290-то място. За жалост падането му в ранглистата ще продължи и следващата седмица, тъй като той не успя да защити 36-те точки от спечеления фючърс в Испания миналата есен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button