Регион

В Димитровград – 42 ст. на стълб за кабелните телевизии

Община ДимитровградТакса за ползване на стълбове за улично осветление за поставяне на кабели на телевизии и депозитна вноска за нарушени настилки при изкопни работи ще гласуват днес на сесия общинските съветници в Димитровград. Предложението е таксата за ползване на уличен стълб за тази цел да е 0.42 лв. на месец.

Кметът Стефан Димитров предлага за обекти в регулацията на града депозитната вноска за нарушени настилки да бъде в размер на 60 лв./кв. м, като след приемане на възстановените терени се освобождават половината, а останалите 30 лв./кв. м се задържат в общината в продължение на 6 месеца, като гаранция за качествено изпълнение. За обекти извън регулацията, депозитната вноска се освобождава изцяло едва след приемане на възстановителните работи, гласи проектът за решение.

Актуализация на Общинския план за развитие на Димитровград в периода 2007-2013 г. и утвърждаване на актуализиран план за действие (2009-2013 г.) към общинската програма за качеството на атмосферния въздух са по-важните докладни записки.

Съветниците ще гласуват и промени в 3 общински наредби– тази за обществения ред при използване на превозни средства, наредбата за местните такси и цени на услуги и третата- за временните преместваеми обекти.

Едната от промените касае издаването на разрешение за разкопаване на тротоарни и улични настилки и зелени площи за полагане на съоръжения, уредби, кабели. Територията на град Димитровград е обособена в 4 зони, като таксите ще варират от 15 лв. на линеен метър в І зона, през 12 лв. за втора, 8 лв. за трета, 3 лв. за ІV зона и също толкова за землището на града. За останалите населени места таксата е съгласно функционалният им тип- от 1 до 3 лв.

Провеждане на конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, съгласно квотата на общината, се очаква да обяви днес Общинския съвет, като одобри конкурсните условия.

Отпускането на стипендии за талантливи деца с изявени дарби по общинската наредба за тях, предлага на вниманието на колегите си първата дама на местната власт в града Катя Чалъкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button