Хасково

Хасковлия скрил близо 2,5 млн. лева от данъчните

Пари11 744 000 лева допълнителни данъчни задължения разкриха инспекторите на НАП Хасково, съобщиха за Haskovo.info от агенцията. Те са в следствие на 223 ревизии, приключили към 15 септември. От тях 68 са ревизии на физически лица, които са били наложени от установени разминавания между декларираните доходи и придобитото имущество.

Най-голямото хванато разминаване между официално обявени в НАП доходи и стандарт на живот от жител на областта е в размер на 2 432 000 лева. Резултатът от приключилите през тази година ревизии на физически лица са допълнителни 2 043 000 лева данъци за бюджета.

Още 121 000 лева са внесени в хазната след наложени санкции при оперативни проверки в търговски обекти и фирми, които са осигурители. Заради нарушения на данъчни и осигурителни разпоредби са издадени 1 580 наказателни постановления. Извършените проверки в областта през осемте месеца на годината са 2 101.

482 са проверките и наблюденията на неизрядни задължени лица и такива, чиято дейност попада в рискови отрасли като „търговия“, „автомобилни превозвачи“, „дърводобив“ и „строителство“. С други контролни органи като Митница, Инспекция по труда и ДАНС, инспекторите на НАП Хасково са участвали през годината в 281 проверки в областта. Някои от тях – като наблюденията на ГКПП „Капитан Петко войвода“ продължават и този месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button