Хасково

Готовността за зимата под въпрос, фирмите нямат пари

инж. Радостин Ламбрев

инж. Радостин Ламбрев

Има реална опасност снегопочистващите фирми да не подпишат договорите за новия сезон„- съобщи днес директорът на Областно пътно управление инж. Радостин Ламбрев на среща в областна администрация, посветена на зимната подготовка. Той обясни, че Национална агенция „Пътна инфраструктура“ има неразплатени средства от миналата година, които са необходими на фирмите да се подготвят за новия сезон. Ламбрев изрази надежда, че до 2 седмици проблемът ще бъде решен

1680 кубика пясък и 740 тона сол вече са закупени. 248 са машините, които ще чистят снега и ще опесъчават пътните артерии в областта. Предвижда се от 20 октомври в Областно пътно управление да заработи денонощен телефон 038/ 609 181, на който всеки шофьор ще може да получава актуална информация за пътната обстановка в региона.

Срещата 24-часови дежурства ще дават и служителите на Гражданска защита, информира нейният шеф Людмил Иванов. Ръководената от него местна дирекция разполага с 24 спасители, 4 аварийно-спасителни и 2 автомобила за химическа защита, автокран, верижна машина и влекач, който има нужда от платформа, за да работи.

Засилен контрол по спазване на въведените временни ограничения по пътищата в областта ще осъществява Областната дирекция на МВР в Хасково. Полицаи ще следят и за неправилно спрени автомобили, които препятстват почистването на улиците в градовете.

СрещатаПри бедствени ситуации на помощ на населението са готови да се отзоват 14 екипа на Центъра за спешна медицинска помощ, които са разположени в 9 общини.

За разлика от други години болните на хемодиализа ще могат да остават временно в здравните заведения до отмяна на евентуално бедствено положение, съобщи шефът на Регионалния център по здравеопазване Владимир Гончев. 75 са болните на хемодиализа в областта, които сега се  лекуват в Хасково и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button