Хасково

Нощта на учените: Донеси си телескопа, вземи си флашка

Йоанна Кокотанекова, Деян Янев, Даниела СтояноваПарад на телескопите организират послучай Нощта на учените от хасковската астрономическа обсерватория. Утре вечер събитието ще бъде отбелязано за първи път в града. Началото е в 18 часа на площад „Свобода“.

В парада може да участва всеки, който има собствен телескоп. Изложението ще бъде с конкурсен характер, а притежателите на най-големия, най-стария или самоделен ще получат награди. Флашки, сувенири и сертификати са предвидили организаторите и за астрономите- любители, които намерят най-бързо посочен от журито обект.

Приз ще има и за „астрономическо семейство„, т.е. фамилия, в която тази наука е хоби на няколко поколения, съобщи Йоанна Кокотанекова от обсерваторията в Младежки център. Тя уточни, че нейното семейство няма да участва в надпреварата, за да бъде всичко честно. Фамилията Кокотанекови е с най-голям брой астрономи в региона.

Сред останалите прояви, посветени на Нощта на учените, са конкурси за рисунки и презентации, игри и томболи. Тя се провежда за пета поредна година в цяла Европа и тази година е посветена на астрономията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button