Хасково

С 12 600 лева ПМГ подготвя ученици за участие в олимпиади

Новите компютри

Тодорка Милева показа новите компютри

Благодаря на Антон за компютрите, защото този подарък го дължим изцяло на него“, каза пред Haskovo.info директорът на математическата гимназия Тодорка Милева след като днес в школото пристигнаха 105 нови компютърни конфигурации.

Придобивката за училището идва след успеха на единадесетокласника Антон Анастасов на Международната олимпиада по информатика в Пловдив, на която той взе бронзово отличие.

С тези компютри ще обзаведем два нови кабинета и ще сменим старите, допълни Тодорка Милева. Така компютърните зали в математическата гимназия ще станат 8.

Междувременно в школото стартира проект за обучение на талантливи ученици. 12 600 лева са парите отпуснати от Министерството на образованието за подготовката на учениците за олимпиадите по информатика, история, математика, лингвистика и история. Хасковската математическа гимназия е училището от областта, което е получило най-голямо финансиране, тъй като парите по този проект се отпускат на база спечелени призови места от състезания през миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Илия Деверецов
Илия Деверецов
24.09.2009 17:14 17:14

Красота… Браво!

Росица Петкова
Росица Петкова
24.09.2009 22:07 22:07

Браво! И честито за новите компютри! 🙂

Back to top button