Хасково

Статуята на Девата сред 100-те национални туристически обекта

Венцислав Удев (вдясно) връчи сертификата на директора на Туристическия- информационен център Красимир Пилев

Венцислав Удев (вдясно) връчи сертификата на директора на Туристическия- информационен център Красимир Пилев

Най-малко 100 000 туристи ще посетят Хасково през следващата година, заяви днес секретарят на българския туристически съюз Венцислав Удев. Повод за твърдението му е включването на монумента Света Богородица в 100-те национални туристически обекта, което официално стана факт тази вечер с връчване на сертификата.

Монументът е поставен под №72 в списъка заедно със средновековната крепост край свиленградското село Мезек. Печати в книжките на туристите се слагат от няколко седмици, потвърдиха пред Haskovo.info служители на монумента.

Книжката с обектите струва левче. Всеки, който посети 25 от забележителностите и събере печати от тях, получава от туристическия съюз бронзова значка. За 50 печата се дава сребърна, а посетилите всичките 100 обекта получават златна значка.

Монументът Света Богородица е построен през 2003 година с дарения. Година по-късно под него е изграден и параклис. Паметникът е вписан в книгата на рекордите Гинес като най-голямата в света статуя на Богородица с младенеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.09.2009 3:58 3:58

Браво!

mariama
mariama
25.09.2009 10:52 10:52

a kade se namira turisticheskiqt saiuz b haskovo?

Back to top button