Спорт

Григор на полуфинал на чалънджъра в Словакия

Григор ДимитровНай-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров и руснакът Теймураз Габашвили се класираха за полуфиналите на двойки на чалънджъра в словашкия град Търнава с награден фонд 64 000 евро.

Само 56 минути бяха нужни на хасковлията и неговия партньор, който е №1 в схемата на сингъл, за да разгромят с 6:2, 6:2 представителите на домакините Доминик Хърбати – Мартин Клижан.
Успехът донесе на 18-годишния Димитров 29 точки за световната ранглиста на двойки плюс чек от 1 380 евро.

В следващия кръг в Търнава ученикът от хасковското Спортно училище и партньорът му ще се изправят срещу поставения под №1 украински тандем – Сергей Стахновски/Сергей Бубка. Най-вероятно полуфиналният мач между тях ще се играе утре.

Haskovo.info припомня, че Григор отпадна от надпреварата на сингъл след  загуба във втория кръг от поставения под № 3 чех Ян Хайек, който е 120-ти в световната ранглиста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button