Хасково

Хасковлия лекува сърдечен проблем с аспирин и ракия

Д-р Маруся Запрянова

Д-р Маруся Запрянова

9 човека минаха през кардиологичния кабинет на Медицински център – Хасково за час и половина тази сутрин. Днес там и в Медико- диагностичния блок на МБАЛ – Хасково се извършват безплатни профилактични прегледи по повод Световния ден на сърцето, който се чества на 27 септември.

В кабинета на д-р Маруся Запрянова за профилактичен преглед бе дошъл 75-годишният Борис Бояджиев от Хасково.

Пред Haskovo.info той разказа, че от 6 години е с пейсмекър на сърцето, но напоследък чувства стягане от двете страни на гърдите.

Борис Бояджиев

Борис Бояджиев

Сподели, че сърдечния си проблем лекува с „алкохолна терапия“, която му е предписана от софийските лекари поставили пейсмекъра. „Вечер пия аспирин, а на обяд 50 грама ракия„, разказа с усмивка дядо Борис.

Прегледът показа, че апаратът на възрастния хасковлия работи нормално, а кръвното му е 120/80

На метри от кабинета в Медицински център – Хасково се намира и Медико-диагностичния блок на многопрофилната болница, където днес също се извършват безплатни прегледи. Там бе началникът на блока д-р Тодор Пандов. Той обясни, че високото кръвно налягане е сред основните проблеми на хасковлии и лекуването му навреме особено при младите хора ще ги предпази от по-нататъшни проблеми.

д-р Тодор Пандов

д-р Тодор Пандов

Едно от най – честите сърдечни заболявания е исхемична болест на сърцето. То представлява увреждане на органа в резултат на недостатъчното снабдяване на сърцето с кислород, обасни д-р Пандов и допълни, че много често хасковлии имат аритмии и сърдечна недостатъчност.

Редовна профилактика, да не ядат тлъсто, да не надебеляват да не се изнервят и да се движат – това са препоръките на началника на Медико-диагностичния блок към многопрофилната болница към хасковлии.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button