Регион

581 деца от община Димитровград пътуват за училище всеки ден

СОУ Васил ЛевскиСтолово хранене на обяд и транспорт за всички пътуващи ученици е осигурила община Димитровград от началото на учебната година, съобщи директорът на „Хуманитарни и социални дейности“ Милена Тодева.

7 са средищните училища в общината. Най-много са пътуващите в СОУ „Васил Левски“ – 195 от 14 населени места. 168 деца от други селища посещават занятията в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. Черноконево.  Освен за тях община Димитровград от тази седмица осигурява обяд и за останалите общо 220 деца, тъй като те са предимно от социално слаби семейства, мотивира решението на градската управа Тодева.

ДецаШколото в село Крепост също се посещава от 24 пътуващи от други населени места ученици и всеки момент се очаква да получи статут на средищно. Към момента общината е поела разноските за всекидневен обяд и на тези деца.

На 474 лева годишно за дете се изчислява държавната субсидия, която получават за обедно столово хранене и за възпитател 581 ученика от Димитровградска община.

Целодневният престой на учениците в средищните училища с над 10 пътуващи от други населени места деца се поема от държавата. 0,40 лв. на дете за закуска и до 3,50 лв. за обедно хранене дава тя. От общината не се наеха да прогнозират каква ще бъде ставката за следващата 2010 г., но според преценка на съответните специалисти за нормален порцион на обяда минимумът е поне 2,50 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button