Хасково

Антон от ПМГ с награда от кмета, готви се за Канада

Антон Анастасов

Антон Анастасов

Самоподготовката е в основата на успехите на Антон, защото подготовката само в училище не е достатъчна за състезание от такова високо ниво“, каза пред Haskovo.info майката на дванадесетокласника Антон Анастасов от хасковската математическа гимназия. Катя Анастасова дойде заедно със съпруга си на церемонията в община Хасково, на която днес бяха наградени част от участниците в отбора по състезателна информатика в хасковската математическа гимназия. 

Грамота, плакет на св. Богородица и финансов стимул получи Антон Анастасов от кметът на Хасково Георги Иванов. Признанието от администрацията идва след последния успех на младия програмист на Международната олимпиада в Пловдив през август, където той стана бронзов медалист.

Родителите на Антон

Родителите на Антон

„Програмирането ми е хоби, запалих се още в 9 клас. След като завърша пак ще се занимавам с програмиране, но мисля да кандидатствам в чужбина„, сподели през Haskovo.info Антон Анастасов. Преди това обаче му предстои следващата международна олимпиада, която ще се проведе в Канада през 2010 година.

Антон разказа още, че на тазгодишното състезание, което се проведе в Пловдив най-голям проблем му е създала обстановката, тъй като всички участници са били в една огромна зала и концентрацията се е оказала трудна. 

Освен Антон на церемония днес в общината бяха наградени още 5 възпитаници на школата по състезателна информатика към ПМГ – Хасково. Това са Камен Стойков, Добрик Георгиев, Мария Бакалова, Николай Стойнов и Димитър Митев. Ръководителката им Веселка Константинова също получи грамота и плакет на св. Богородица.

 Image  Image

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.09.2009 15:36 15:36

Браво на момчето. Аз завърших тази гимназия и се радвам, че се развиват такива таланти там. Това говори само по себе си за нивото на подготовка в училището.
Само такива неща да се чуват!

Анонимен
Анонимен
28.09.2009 18:41 18:41

Браво на ПМГ! Браво на Общината! Браво на Антон! И повече учители като Константинова! На ръководството на ПМГ-поздравления, че успявате на днешните времена! Родител

Анонимен
Анонимен
28.09.2009 19:52 19:52

e*ati pedala

Bravo Bravisimo
Bravo Bravisimo
29.09.2009 1:04 1:04

Е какво искате от моче, на което баща му носи флашка на вратът. Изглежда наистина не е само училищна подготовка. Браво на момчето, такива хора повече, а тоя дето е писал коментара преди мен, мога да му кажа, че цял живот ще си копае тютюна на полето. Завистлив боклук.

Анонимен
Анонимен
29.09.2009 7:30 7:30

Брат му е програмист. Аз съм чувал, че той му помага много.

roditel
roditel
29.09.2009 11:46 11:46

Bravo na Anton i na PMG,4e podpomaga razvitieto na takiva deca.Pozdraviavam roditelite-kasmet na Anton! Irka 🙂

roditel
roditel
29.09.2009 11:48 11:48

BRAVO[size=large][/size]

Back to top button