Спорт

Григор с рекорден скок от 245 места на двойки

Григор ДимитровРекорден скок от 245 места в световната ранглиста на двойки направи хасковлията Григор Димитров. В публикуваната днес класацията на АТР 18-годишният ни тенисист се изкачи на 413-та позиция благодарение на спечелената вчера титла на чалънджъра в Търнава в тандем с руснака Теймураз Габашвили.

80-те точки от турнира в Словакия изведоха Григор на първо място сред родните тенисисти в ранглистата на двойки. За съжаление най-добрата ни ракета при мъжете не ожа да защити точките си от миналата година и се смъкна с 29 места в класацията на сингъл, където от днес е № 319.

Добрата новина е, че до края на годината Григор няма повече точки за защитаване, което при успех в следващите състезания ще му помогне да възвърне загубените си позиции.  Другата хасковска ракета – Диа Евтимова се придвижи с 2 места напред в женската ранглиста и вече е 408-ма. Идният понеделник към актива на 22-годишната тенисистка ще се прибавят и 12-те точки, които тя спечели като победителка на международния турнир в Сандански.   

Междувременно утре Диа стартира в друга надпревара от същия ранг-„десетхилядника“в Добрич, в който отново е поставена под №1. В първия кръг от основната схема хасковлийката ще срещне участващата с „уайлд кард“ Изабела Шиникова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button