Хасково

Млади учени на БАН говорят за изкуство в Хасково

ПресконференцияПета младежка научна конференция на Института по изкуствознание към БАН ще се проведе от днес до 3 октомври в Хасково. Партньор на  форума  е хасковският Исторически музей. Събитието е под надслов „Изкуство и контекст“ и в него ще вземат участие млади учени и докторанти от Българската академия на науките.

За първи път конференцията се провежда извън София и е под патронажа на кмета на Хасково Георги Иванов. В програмата на арт-събитието са включени различни лекции на теми, свързани с киното, театъра, изобразителното и екранните изкуства, както и практическо обучение по фотография и мултимедийна презентация, пърформанси.

Участниците ще посетят Перперикон и музея на тракийското изкуство в Александрово, където ще се проведат част от проявите. 

Сред любопитните  акценти в програмата на конференцията е докладът на младата Андроника Мартонова, която е  почитател и изследовател на тайландската култура. Тя ще представи утре в  Александрово тайландския филм „Кралят на белия слон“ от 40-те години на 20-ти век в контекста на историята на страната.

„Хасково е един от интересните градове у нас с богато културно наследство и се надяваме да има и участници от тук“- сподели преди началото на форума директорът на института Александър Янакиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button