Хасково

Кметове от хасковска област поискаха повече правомощия

Георги Иванов, Нели Станева, Емилия Масларова- долуПовече правомощия за общините при събиране на данъците и ясни критерии по отношение на проектите по оперативните програми поискаха кметове от Хасковска област в Деня на диалога. Той бе организиран от националното сдружение на общините и се проведе в Димитровград.

Представителите на местната власт се обединиха около становището, че за да бъдат решени проблемите по места, то държавата следва да делегира повече права на кметовете.

Стефан Димитров и Румен ДаневФинансовата децентрализация и проблемите, които срещат представителите на местната власт в Хасковска област бяха основните теми на обсъжданията.

В срещата участваха и част от народните представители в 29-и избирателен район. Депутатите от ГЕРБ Иван Петров, Делян Добрев и Иво Димов, Емилия Масларова от БСП и Гюнер Сербест от ДПС присъстваха в зала „Гроссето“.

Георги Манолов - горе, Делян Добрев, Иван ПетровДенят на диалога откриха димитровградският кмет Стефан Димитров и областният управител Румен Данев. Кметове на общини от областта, сред които и хасковският градоначалник Георги Иванов, този на Свиленград Георги Манолов, както и председатели на общински съвети участваха в дебатите.

Развитие на европейски тип местни финанси и реформата в тази система, идеите и нагласите на народните представители за подобряване на законовата рамка на местното самоуправление и въпроси от регионално значение бяха обсъжданите теми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button