Хасково

Търговците на горива отчитат ежедневно продажбите си в НАП

Бензиностанция231 са регистрираните бензиностанции и газстанции на територията на Хасковска област.
От утре всички търговци на течни горива  (бензин, пропан-бутан, метан и др.) трябва да подават по електронен път данните от дневните отчети на касовите си апарати, съобщиха за  Haskovo.info от териториалната дирекция на НАП.

На 1 октомври влизат в сила промените в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти, които бяха огласени вчера в Държавен вестник. 

Подаването на ежедневните отчети ще става чрез новата електронна услуга, публикувана на интернет страницата на НАП. За тази цел обаче търговците на течни горива трябва да притежават електронен подпис, както и да са подали заявление за използване на електронните услуги на НАП. Ако нямат електронен подпис, те могат да си закупят е-сертификат от оторизираните доставчици за България или да упълномощят друг да подава данните от тяхно име.

Според промените в Наредбата всички търговци на течни горива трябва да подават данните електронно до края на всеки следващ ден, в който са били длъжни да съставят дневен отчет. Наредбата гласи, че в дните, в които обектът не е работил или няма регистрирани продажби, търговците не са длъжни да съставят пълен дневен финансов отчет

След обработване на данните от първите подадени дневни отчети, данъчните служители ще започнат проверки на търговците, които са декларирали съмнително ниски дневни обороти от продажби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button