Спорт

Сделка за „Хасково“ няма да има, Добрев се оттегля

Добрин ДобревСделка за футболен клуб „Хасково“ няма да има. На кандидат-купувача Добрин Добрев му писнало да бъде разиграван от Емил Траилов, у когото се оказа контролният пакет с акции. „Спирам всякакви преговори за купуването на „Хасково“. Пожелавам на господа акционерите всичко най-добро“, съобщи по телефона Добрев, който сам потърси контакт с „Новинар юг“.

Чашата на търпението на бизнесмена преляла, когато Траилов за пореден път поискал правата на всички юноши на клуба. Предприемачът разказа, че постигнал договорка със Здравко Узунов, изведнъж обаче се оказало, че Траилов е против сделката.

Кандидатът за „Хасково“ призна, че искал да инвестира във футболния клуб, защото останал очарован от Хасково и срещнал разбиране от всички останали, с изключение на Емил Траилов.

„Бяхме готови с много силен управителен съвет, в който да влязат влиятелни хора от града, както и през зимната пауза да докараме класни футболисти и треньор. Всичко обаче пропадна“, изрази съжаление кандидат-купувачът. Той призна, че не загърбва изцяло Хасково и може да се върне на масата на преговорите, но след няколко месеца. Добрев обаче е ухажван от още 2-3 клуба и нищо чудно да пристане на друг отбор. Подобни мераци имат от старозагорския „Берое“. Досега бизнесменът е задържал старта на преговорите с надежда, че ще се стигне до сделка за „Хасково“.

От Ямача се махат и братята Хабил. „Съобщихме на треньорите и футболистите, че сделката е пропаднала и ние се оттегляме“, каза Хакиф Хабил. „Боли ме, че всичко пропадна и футбол няма да има в Хасково. Бяхме готови да помагаме за връщането на отбора при професионалистите, но при пълна смяна на собственици и ръководство, които не са компрометирани“, допълни Хакиф.

Макар че се оттеглят от Ямача, двамата оставят топките, екипите и климатиците, които бяха монтирани в съблекалните. „Направихме го заради „Хасково“ и нямаме намерение да си ги вземем“, категоричен е Хакиф. Само преди дни неговият брат Хабил е внесъл 2000 лева в областния футболен съюз. Ако сумата не беше внесена, подрастващите формации на клуба нямаше да бъдат допуснати до участие в първенствата. С тези пари са покрити задължения от миналия сезон и за картотекиране на играчите. Братята Хабил също са ухажвани да спонсорират „Берое“ и ще са поредните местни бизнесмени, които не са добри дошли на Ямача.

Последен опит да спаси сделката вчера е направил националният селекционер Станимир Стоилов. Той е провел разговор със Здравко Узунов с надежда, че експрезидентът ще повлияе на Траилов преговорите да стигнат до успешен край. Намесата на Мъри също не помогна и той е заявил пред приятели, че спира да помага на хасковския футбол, докато сегашните акционери не се махнат от Ямача.

Статията е публикувана със съкращения, заглавието е на Haskovo.info

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
G.J
G.J
30.09.2009 23:46 23:46

boi sq po toq bokluk… edna serane na glavata lam lum aide chao emko…

555
555
30.09.2009 23:52 23:52

[size=medium]Траилов бъди мъж![/size]

Анонимен
Анонимен
01.10.2009 11:03 11:03

Sega neka Magareto boniq Slon i psihi4no bolnite Urumovi si napravqt edna orgiq

Анонимен
Анонимен
01.10.2009 13:47 13:47

pak nqma ni6to …

xaxa
xaxa
01.10.2009 14:21 14:21

xaxa neiskam da se pravq na razbira4 no tozi Trailov polu4i akciite na haskovo bez pari ne e 4esno taka precakvat otbora ! prodai go pak she lapnesh 20000 leva pone kvo tolkova i pak se dogovri da imash naprimer 20-30 % akcii v kluba i gotovo kvo tolkova shti stane !!! Makar 4e nqma da go pro4eto toq ama tva e ot mene predlojenieto 😉 She si ostanem slabi i Selo stambolovo she ni ma4kat s po 2-0 i 3-0 😉

adefe
adefe
01.10.2009 15:32 15:32

S toya NARKOMAN NAZIO FC HASKOVO kadheee li e tragnal AXAXAXAXXAXAXXA NAZIO RAPARA FUTBOLIST axaxaxaxaxaxaxa

sdf
sdf
01.10.2009 15:51 15:51

V haskovo ne trenirat futbolisti!!! Tova sa grupa idioti pone 90% ot tqh

ot otbora
ot otbora
01.10.2009 19:37 19:37

abe ne se izlagaite ve, vie ludi li ste q pomislete malko, ot kade akciite na kluba 6te sa v emil trailov be, vsi4ko go pravi zdravko pomaka ve, emil trailov ne bil saglasen, 4e toi e na zaplata v ves oil ve, stiga prostotii. kakto habil sa postaveni na onq ot popovo, taka magareto e predstvitel na fes oil, are v giota ve

Анонимен
Анонимен
01.10.2009 19:38 19:38

magareto i zdravko davat kluba bez pari taka li ne razbrahte ama iskat na iuno6ite pratvata da ostanat v tqh we za da moje ako nqkoi ot tqh podpi6e dogovor da vzemat pari za nego 6toto zdravko malko ili mnogo e dal pari prez godinite za tqh normalno e da ne gi dava ei taka ti 6te si dade6 li ka6tata……kazvam primerno

Back to top button