Спорт

Диа срещу 14-годишна сензация на 1/4 финалите на „Изида къп“

Диа ЕвтимоваШампионката от Сандански Диа Евтимова се класира убедително за четвъртфиналите на международния тенис турнир за жени  „Изида къп“ в Добрич, който разпределя 10 хиляди долара.

Поставената под №1 хасковлийка не даде днес нито гейм и разгроми с 6:0, 6:0 17-годишната Силвия Желязкова, която попадна в основната схема като „щастливо губеща“. Това бе втора победа на Диа във „фючърса“ след тази над участващата с „уайлд кард“ Изабела Шиникова (6:0, 6:3).

За влизане в полуфиналите 22-годишната хасковлийка ще играе утре срещу европейската шампионка за девойки до 14 години Виктория Томова. Квалификантката от София, която в понеделник ще дебютира в световната ранглиста при жените, днес отново показа отличен тенис и спечели 10 гейма преди съперничката й Мартина Гледачева(№7) да се откаже при 6:2, 4:0 вероятно поради  стара травма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button