Хасково

Въчева поема културата и образованието, Нанев – сигурността

Румяна Въчева, Румен Данев и Николай Нанев

Румяна Въчева, Румен Данев и Николай Нанев

Ресорите на новите заместник – областни управители Румяна Въчева и Николай Нанев бяха представени днес от губернатора Румен Данев. Според него досега заместниците в управата не са имали достатъчно работа и затова сферите, за които отговарят, ще бъдат разширени.

Когато отсъства областният управител ще бъде заместван от Николай Нанев. Той ще отговаря за регионалното развитие, сигурността, земеделието и горите. В ресора му ще бъдат и транспортът, имотите, борбата с корупцията, защитата на населението при бедствия и аварии.

Другият заместник- областен управител Румяна Ватралова – Въчева ще се занимава с образованието, културата, младежта, спорта и здравеопазването. Нейно задължение ще бъдат и екологията, етническите и демографски въпроси, заетостта и международните контакти.

До края на годината Министерски съвет трябва да приеме нов устройствен правилник. Едва тогава може да се коментира промяна в структурата и числеността на областна администрация, каза на днешната среща с медиите Румен Данев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button