Спорт

Диа на полуфинал на фючърса в Добрич

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова се класира днес за полуфиналите на международния тенис турнир „Изида Къп“ в Добрич. Състезанието на ITF от сериите „фючърс“ е с награден фонд 10 000 долара.

Бившата ни националка за „Фед къп“, поставена под № 1 в схемата, изигра най-трудния си мач от надпреварата на клей, в който нейна съперничка бе европейската шампионка за девойки до 14 години Виктория Томова. Новото „дете-чудо“ на родния тенис, което уверено върви по стъпките на Григор Димитров, ще дебютира в понеделник в световната ранглиста при жените. В Добрич Томова тръгна от квалификациите, тъй като вече бе изчерпала полагащите й се по право три „уайлд карти“ и след невероятна игра достигна до четвъртфиналите.

Диа спечели първия сет с 6:4, но във втората част отстъпи пред агресивната игра на 14-годишната софиянка с 1:6. В крайна сметка опитът на хасковлийката и страхотната й защита й помогнаха да грабне решителния трети сет с 6:4, въпреки че първоначално изоставаше с 3:2.

Така след третата си поредна победа Евтимова се класира за следващата фаза на турнира, където нейна съперничка ще бъде 19-годишната Йонела-Андрея Йова. Миналата седмица Диа отстрани румънката със 7:5,6:3 на „десетхилядника“ в Сандански, където триумфира с титлата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
333
333
02.10.2009 18:59 18:59

Браво, Диа! Време е и на по-силни турнири да постигнеш нещо.

Back to top button