Хасково

Дават достатъчно лекарства за свински грип на Инфекциозното

Грипна ваксинаМинистерство на здравеопазването е осигурило достатъчни количества антивирусни препарати, които се предоставят на Инфекциозно отделение при МБАЛ-Хасково от РИОКОЗ-Хасково.

Лечебните заведения имат готовност за разширяване на легловия си капацитет при нужда, готовност за вземане и изпращане на проби за вирусологично изследване в Националната референтна лаборатория по грип и лечение на пациенти с грипоподобна симптоматика, съобщават от Регионалния център по здравеопазване. Здравните заведения са снабдени са с достатъчни количества консумативи, лекарствени препарати и лични предпазни средства за медицинския персонал. 

По указания на Министерство на здравеопазването във връзка с новия грипен щам и сезонните грипни вируси, Регионален център по здравеопазване – Хасково даде инструкции на  Лечебните заведения в областта за действията, които трябва да се предприемат при пациенти с клиника на остри респираторни заболявания и грипоподобни симптоми. 

адължително да се провеждат консултации със специалист – инфекционист, когато има диагностични затруднения или съмнения за грип.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button