Хасково

80 нови заглавия в библиотеката, основно детски книги

БиблиотекатаБлизо 80 нови заглавия ще пристигнат всеки момент в Регионална библиотека „Христо Смирненски“, съобщи за Haskovo.info директорът на културното средище Тонка Койчева. „Очакваме основно детска литература с енциклопедична насоченост, чиято стойност е 1500 лева„, допълни тя.

„Защо се хранят хората“, „Защо хората са различни“, „От къде идва дъждът“, „Къде отива боклукът“, това са само част от заглавията, която ще попълнят рафтовете в библиотека.

Така в края на годината РБ „Христо Смирненски“ ще може да се похвали с над 1300 нови заглавия, които заедно с абонаментите за периодични издания са на стойност над 25 000 лева. От всяка нова книга се закупуват между 3 и 5 екземпляра.

Тонка Койчева35 000 лева са парите по проект за попълване и обновяване на библиотечния фонд, които тази година регионалната библиотека няма да получи, каза Тонка Койчева. Въпреки, че през последните 3 години Министерството на културата е подкрепяло тези проекти, тази година изборите, смяната на правителството и кризата осуетиха нещата, допълни тя.

В момента регионалната библиотека посещават 5200 активни читатели. В културното средище има оборудвани 21 компютърни места с безплатен интернет с учебна цел. Учениците ги използват основно за писане на реферати и теми по литература.

На 30 октомври РБ „Христо Смирненски“ организира Ден на отворените врати. В рамките на инициативата всеки може да стане читател на библиотеката безплатно. По всяко друго време членският внос за година в културното средище е 5 лева, за ученици – 3 лева, а за пенсионери – безплатно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button