Хасково

Всяка трета проверка на НАП – Хасково приключва с открито нарушение

НАП - ХасковоСанкции за 109 хиляди лева е наложила НАП-Хасково от началото на годината досега след проверки в търговски обекти и фирми, които са осигурители. Глобите вече са внесени в бюджета. Спрямо 49 търговски обекта е прилагана мярката „временно запечатване“, тъй като първоначално собствениците са отказали да платят постановените им глоби.

2 558 са извършените оперативни проверки по спазване на данъчните и осигурителни разпоредби за 9-те месеца на годината. Всяка трета проверка е приключвала с открито нарушение, като има случаи в които една фирма е санкционирана с повече от 10 акта. Преобладаващи сред хванатите нередности са тези, свързани с осигуряването на наети лица. Често работодателите не подават в срок информация за осигуряваните от тях работници, смятайки че така могат да избегнат или забавят плащането на  задължителните осигуровки. 130 са обектите, скрили приходи от търговия и съответно данъци върху тях като не са издавали редовно касови бележки и не са правили всеки ден отчети на продажбите. 63 са проверките през периода, извършени по сигнали и жалби на граждани, като повече от половината от тях са отново заради не плащане на осигуровки.

47 от обектите, в които НАП-Хасково е влезнала за оперативна проверка, след това са били предадени за пълна данъчно-осигурителна ревизия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button