Хасково

На всеки втори пълнолетен в областта се пада по едно МПС

Задръстване130 732 са регистрираните до момента моторни превозни средства в областта, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Регистрираните шофьори до 31 септември тази година в КАТ – Хасково са 128 090.

„Въпреки, че цифрите са близки шофьорите са повече от превозните средства, тъй като в общия брой МПС-та влизат селскостопанските машини и служебни автомобили„, коментира пресаташето на полицията Нина Николова.

Статистиката сочи, че всеки втори пълнолетен в област Хасково има автомобил. По данни на Териториалното звено на ГРАО в региона хората на възраст над 18 години са 224 756 души. Сметките показват, че всеки втори в областта кара собствена кола. От началото на годината до сега новорегистрираните моторни превозни средства са 5 769. От тях 360 са чисто новите автомобили. Това означава, че средно на месец 640 нови коли стават част от натоварения трафик в региона.

Увеличилият се брой на колите в Хасково и областта е една от причините за задръстванията по градските артерии особено в часовете, когато хората отиват или се връщат от работа. Поради липса на достатъчно паркоместа и гаражи в града шофьорите често паркират неправилно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button