Хасково

Събориха ромската къща на „Единство“, хората спят на поляната

Бутането на къщатаПадащи керемиди, тухли и прах – това бе гледката, която виждаха минувачите по ул. „Единство“ в Хасково тази сутрин. Причината – започна събарянето на къщата на ъгъла с бул. „Васил Левски“, в която до преди два дни живееше 11-членна ромска фамилия.

Багерите и работниците само за няколко часа разрушиха до основи общинското жилище. В него до понеделник подслон намираха 24-годишният Симо Ангелов, майка му, жена му, двамата му братя, петте деца и съпругата на единия от тях.

Бутането на къщатаКъщата е стара и опасна и има много подадени жалби в общината от съседи, че общинското жилище се е превърнало в бардак на проститутки, обясни в понеделник пред Haskovo.info директорът на дирекция „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч. „Това е бизнес. Непрекъснато идват проститутки, горят парцали и къщата ми е цялата окадена“, каза Тенчо Йорданов, чиято къща се намира непосредствено до ромското жилище.

В началото на седмицата от общината запечатаха къщата и многолюдното ромско семейство остана на пътя. Два дни подред вече Симо и съпругата му Алтъна спят на поляната до Математическата гимназия в града. Постлан на земята картон, дюшек и юрган – това е цялата покъщнина на младото семейство. Снощи двамата роми бяха намокрени и от дъжда и преживяха силния вятър, който вилнееше с 22 м/сек.

Симо и Алтъна„Тук ще останем докато общината ни даде ново жилище, нямаме къде да отидем„, разказа Симо, когото екипът ни събуди около 9:30 часа тази сутрин. Заедно със съпругата си те спяха покрити през глава с единствената завивка, с която разполагат. Бяха облечени с якета.

Симо разбра от нас, че бутат къщата. Ново жилище семейството ще получи едва след като майка му се върне от Австрия, където е на гости. Тя се води наемател на общинското жилище и без нейното присъствие няма как многолюдното ромско семейство да бъде настанено. „Ходихме до общината, искахме да говорим, но никой не ни обърна внимание„, разказа Симо.

На въпрос дали в къщата им идват проститутки той отговори, че ако това е вярно той няма да разчита на общината да му осигури покрив над главата и няма да спи на пътя, а ще си има собствена къща, купена с пари от дейността, от която се жалват съседите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Domestos
Domestos
14.10.2009 13:02 13:02

НАЙ_ПОСЛЕ! ТО ИМАЛО ДЪРЖАВА!
ОТ РИОКОЗ ДА ДЕЗИНФЕКЦИРАТ РАЙОНА!

С
С
14.10.2009 16:17 16:17

„Тук ще останем докато общината ни даде ново жилище, нямаме къде да отидем“, пак гледаме да ни дадат…не да го постигнем…

xaxa
xaxa
14.10.2009 18:24 18:24

кво браво ся добре ли хората зима идва на студ да живеят ,бе айде малко съчувствие стига сте се озлобявали

Стоянов
Стоянов
14.10.2009 19:56 19:56

Aйде бе съчуствие!На нас някой да не ни дава,а да не им е длъжна общината и в частност ние ,като си плащаме данаците,а?Днес платих данъка за апартамента ми 300 лв.,а тез пиавици стотинка не вкарват,а само искат!До кога ще са на гърба ни,до ога ние ще работим за тия мангали.Значи аз ако няма къде да ида общината дали ще ми даде жилище,а?Или ако не си платя тока веднага ме режат,а тез нещастници!Майката има пари за екск*рзия в Австрия,а искат помощ!Марш да работят и на квартира!А,видяхте ли къщата в кво състояние е,а?Тез мизерници на какво са я направили,как да ги настанят в друго жилище,а?

Back to top button