Хасково

Нова комисия ще проектира здравната карта на региона

БебеПисмо за сформиране на работна група за здравна карта на региона е получено в хасковския център по здравеопазване, съобщиха за Haskovo.info от там. Изготвянето на картата е във връзка с развитието и осъвременяването на болниците съобразно изискванията на населението, стандартите за добра медицинска практика, наличната апаратура и специалисти.

За целта ще бъде сформирана комисия, в която ще участват представители на общините в област Хасково, регионалния център по здравеопазване, здравната каса и лекарския съюз. Тя трябва да излезе с предложение какви промени трябва да се направят в региона.

През пролетта вече е бил изготвен проект за здравна карта, информираха от РЦЗ. В него не е било предлагано закриване на хирургични и акушеро- гинекологични отделения в областта, а дори е било предвидено разширяване на дейността им.

Както Haskovo.info писа, при определения от Националната здравна карта праг от 600 раждания годишно в областта би останало да функционира само родилното отделение в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button