Хасково

РИОСВ – Хасково събра близо 22 хиляди лева от такса опаковки

Пари21 786 лева са постъпили в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда от заплатени такса опаковки. Това са близо три пъти повече средства внесени от продуктува такса в сравнение със същият период на миналата година.

Ръстът в събраните средства, които след това се разпределят за дейности по управление на отпадъците, се дължи на засилените проверки от страна на РИОСВ – Хасково.

Парите са заплатени от 45 дружества и еднолични търговци,  развиващи своята дейност на територията на областите Хасково и Кърджали. 

Сред проверените производители и вносители на опакована продукция са предимно шивашки фирми, произвеждащи дамска и мъжка конфекция, вносители на прежда и трикотажни стоки. Проверена е още документацията на дружества и предприятия, произвеждащи хляб и хлебни изделия, мляко и млечни продукти, както и хидравлични и пневматични изделия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button