Хасково

Междусъседски спор изгони работници, подкастрящи дървета

Подкастрените дървета

Подкастрените дървета

Санитарна сеч на дървета пред блок 1А в кв. „Орфей“ осуетиха живеещи в осеметажния блок днес. Причината е, че не харесали работата на служителите на „Екопрогрес“

„Това не е подрязване, а унищожаване“, каза пред Haskovo.info Веселин Жеков, който живее в блока от 36 години. По думите му дърветата пред „Орфей“ 1А не са опасни и не застрашават никого.

Работниците на „Екопрогрес“ дойдоха тази сутрин в 9:30 часа, разказа Марчо Лилов, който също живее в блока. „Показаха заповед, в която видях, че пише оформяне, но това, което се случи е съсипване на дърветата„, допълни той. Недоволни от случващото се няколко души изгонили работниците от общинското предприятие. 

Проверка на Haskovo.info установи, че става въпрос за междусъседски спорове, в които виновни без вина се оказаха работниците на „Екопрогрес“, които просто си вършат работата.

Молба за подкастряне на въпросните дървета пред блок 1А в кв. „Орфей“ е постъпила в община Хасково от живеещи на този адрес, каза за Haskovo.info началникът на отдел „Екология“ в общината Венета Тенчева. По думите й желанието на хората било да се намалят короните на дърветата, тъй като влизат в терасите им.

„Явно става въпрос за неуредени междусъседски отношения“, коментира тя и допълни, че след последната буря в Хасково има много молби за подкастряне на дървета поради същата причина.

Веселин Жеков

Веселин Жеков

Работниците на Екопрогрес успяха да подкастрат само 2 дървета

Работниците на Екопрогрес успяха да подкастрат само 2 дървета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Буш
Буш
21.10.2009 17:17 17:17

Иванов и царя са най-големите специалисти в България по въпросите на „подкастрянето“ и горите!

Анонимен
Анонимен
22.10.2009 8:18 8:18

Между болницата и Механото преди няколко години бяха окастрени по същия начин дърветата. Мислех, че няма да се възстановят, но сега са отново разклонени и разлистени. Ако някой не вярва – нека отиде и види!

Back to top button