Хасково

Поезия от сърцето рецитира пред хасковлии поетът Петко Братинов

Петко Братинов

Петко Братинов

70-годишен юбилей чества преди няколко дни поетът Петко Братилов. По този повод тази вечер той гостува в регионалната библиотека „Христо Смирненски“ Хасково и прочете пред присъстващите някои от най-бележитите си произведения. 

Пред любителите на поезията литературният критик Благовеста Касабова похвали творчеството на писателя от Севлиево. „През годините не съм писала много за него, но написаното сега идва направо от сърцето„, сподели развълнувано тя. 

След топлите думи на Касабова Петко Братилов прочете някои от любимите си стихове, във всяко от които проличава белег от изпитана радост и мъка през живота. Пред хасковската публика той сподели, че се радва, когато вижда, че все още има хора, интересуващи се от поезия – било пишещи или само четящи.

Тонка Койчева и Петко Братинов„Разочарованието от физическия живот е едно, а разочарованието от духовния е нещо страшно“, каза авторът. Той благодари за това, че срещата се осъществи не в някоя огромна зала, а на идеалното място – „сред толкова много книги“.

Петко Братинов е автор на 15 поетични книги, между които „Обратни мисли“, „Небето в мене“, „Насаме с далечината“, „Смъртта на огъня“, „Привлечен от свещта“, „Вкусът на пепелта“. Носител е на литературната награда „Пеньо Пенев“ – Димитровград 2006 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button